WŁĄCZ RADIO EZG!

POSŁUCHAJ:

ezglogo2

 

Aktualnie nadajemy:

winamp mediap

real

A A A

tumieszkamSzkoła Podstawowa nr 1 w Zgierzu otrzymała dofinansowanie z konkursu "Tu mieszkam, tu zmieniam" Fundacji Banku Zachodniego WBK. Dzięki projektowi wyremontuje nawierzchnię w szkolnej sali gimnastycznej.

Projekt "W nowym wnętrzu ćwiczymy chętniej" skierowany jest do uczniów klas 0-III Szkoły Podstawowej Nr 1 z oddziałami integracyjnymi w Zgierzu, a jego celem jest remont nawierzchni w szkolnej sali gimnastycznej, przeznaczonej dla maluchów. Dzięki temu najmłodsi uczniowie będą mogli w pełni realizować zajęcia z wychowania fizycznego.

- Obecnie głównym problemem tej sali jest zniszczona podłoga wykonana z wykładziny, po której trudno jest odbijać piłkę, a nawet biegać i wykonywać inne ćwiczenia. Dzieciaki bardzo lubią gimnastykę, ale stan sali ogranicza ilość i jakość tych zajęć. Remont podłogi i odświeżenie ścian zwiększą bezpieczeństwo oraz komfort pracy dla uczniów w czasie zajęć. Chcielibyśmy za uzyskane z konkursu fundusze założyć nowoczesną i bezpieczną podłogę antypoślizgową oraz pomalować salę na jasne barwy, które optycznie rozświetliłyby pomieszczenie - czytamy w opisie projektu.

.